עזרה למרפא

מרכז שיקום

בני ברק

מרכז שיקום היום של עזרה למרפא בבני ברק קיים משנת 2002 ומרכז תחת קורת גג אחת אנשי מקצוע במגוון תחומי השיקום הכוללים ריפוי בעיסוק קלינאות תקשורת פיזיותרפיה רופאי שיקום וליווי רגשי והידרותרפיה ומכשירי שיקום מהמתקדמים בעולם

מרכזי השיקום של עזרה למרפא נותנים מענה לשיקום אחר מחלות כרוניות, ALS, ארועים מוחים. פרקינסון טרשת נפוצה ועוד.
הטיפולים אינם עולים כסף ואינם מוגבלים בזמן והכל בהתאם לתוכנית אישית של המטופל.
מרכזי השיקום פתוחים בפניכם באהבה.

מרכז השיקום של אגודת עזרה למרפא הוקם בשנת 2002. המרכז נועד לתת מענה בתחום הנוירולוגי והאורתופדי לבוגרים מגילאי 18 ואילך, שכבר מיצו את אפשרויות הטיפול במסגרת הרפואה הציבורית ועדיין זקוקים לטיפול שעשוי לקדם את מצבם הרפואי ולשפר את איכות חייהם.
אל המרכז בבני ברק מגיעים מידי חודש כ-500 מטופלים , המהווים חתך אנושי של הציבוריות הישראלית כולה. הם מגיעים לאחר שלקו באירועים מוחיים, מחלות נוירולוגיות קשות, נפגעו בתאונות דרכים , סובלים משברים קשים וכו'.

צוות המרכז כולל את טובי אנשי המקצוע שבתחומי השיקום. שכל אחד מהם נבחר בקפידה.

הצוות במרכז השיקום כולל: פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק,
הידרותרפיסטים, עובדים סוציאליים, צוות תעסוקה מוכוונת, מרפאים בדיבור,
מאמנים אישיים, תרפיסטים באומנות וכוח עזר מותאם. הצוות מורכב אך ורק
מאנשים המסוגלים להעניק את חום הלב למשתקמים השרויים במצוקה פיזית
ורגשית גדולה.
המרכז השיקומי מאובזר בציוד המתקדם מסוגו בעולם, שחלקו נמצא רק במרכזי
השיקום הגדולים והמתקדמים בעולם. קיימות במקום מגוון "תחנות" עבודה, המותאמות למגוון פגיעות.

מרכז השיקום מציע טיפול בתחומים הבאים :

ריפוי באומנות

טיפול בגברים הסובלים מאי שליטה
בסוגרים

פיזיותרפיה

קבוצות שימור

פסיכולוגיה
שיקומית

קלינאות
תקשורת

ריפוי בעיסוק

בריכה
הידרותרפית

אורוגניקולוגיה

הבריכה הטיפולית

הבריכה במרכז השיקום, נועדה להרחיב את היכולת לתרום למשתקמים ולחולים. 

התכונה המופלאה שטבע בורא עולם במים, נעוצה ביכולתם להפחית את המשקל הסגולי של גופים הנמצאים בהם ומאפשרת טווח תנועות שאינן אפשריות מחוץ למים. עובדה זו מנוצלת כדי להקל על סבלם של חולים באמצעות בריכה טיפולית ייחודית.

הטיפולים בבריכה ניתנים במחזור של כ- 12 טיפולים לאדם, ולאחר מכן ישנה סדרה נוספת של טיפולים משמרים לתקופות שונות. בבריכה מתקיימים טיפולים פרטניים וקבוצתיים, בהתאם לאופי הפגיעה ויעדי הטיפול, מתבצעת התעמלות מודרכת ואף קיימים בתוכה ולצדה מכשירים שונים, שניתן להיעזר בהם, כגון:

1

מדרגות מתכווננות לגובה המים

2

מנוף אלקטרוני

3

מקבילים בתוך המים

4

רצפת מעלית להורדה וטיפול בגבהים שונים במים

5

ציוד הידרותרפי מתקדם

6

מטופלים לאחר ניתוחי מוח ומחלות ניווניות קשות ועוד

הבריכה מותאמת לטיפול במגוון רחב של בעיות, ומטופלים בה ילדים ומבוגרים כאחד

למי השירות מתאים?

המרכז השיקומי של עזרה למרפא מיועד למטופלים בגילאי 18 ומעלה, הזקוקים למערכת שיקום מלאה וזאת לאחר שקיבלו את "מנת השיקום" המגיעה להם על פי חוק.
השיקום במרכז מיועד רק לאנשים ברי שיקום, המוכיחים רצינות, התמדה והשקעה עצמית.

איך מגיעים אלינו?

בקהל המטופלים במרכז נכללים:

1

שיקום לאחר אירוע מוחי

2

שיקום לאחר פגיעת ראש

3

שיקום לאחר פגיעות מוחיות

4

שיקום במחלות של מערכת העצבים

5

ניוון שרירים

6

מטופלים לאחר ניתוחי מוח ומחלות ניווניות קשות ועוד

איך מתקבלים?

על מנת להתקבל למרכז השיקום יש לשלוח בפקס 036169561 את החומר הרפואי הרלוונטי – מכתב שחרור מבית החולים או ממרכז השיקום בו טופל החולה לאחרונה, או לחילופין הפנייה מרופא לצורך קבלת טיפול באחד או יותר מתחומי הפעילות של מרכז השיקום.

החומר שהתקבל מגיע לעיונו של המנהל הרפואי של מרכז השיקום , אשר מחליט לזמן את החולה לאיבחונים או, לעיתים נדירות מאד לודיע על חוסר התאמה.

במהלך אבחונים אלה ייבדק החולה בסקטורים השונים – פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק .

והיה אם תוצאות אבחונים אלה יצביעו על סיכוי כלשהו לשפר את מצבו של החולה , תיקבענה מטרות הטיפול ויקבע משך הזמן המשוער הדרוש להשגתן. לעיתים , כאשר קיימת אי בהירות באשר למידת התאמתו של החולה למרכז השיקום, הוא יוזמן לתקופת ניסיון של חודש . החולה מצדו נדרש להתמדה ,רצינות והרתמות למאמצים הנדרשים במהלך השיקום.

ככלל, חולה ימשיך לקבל טיפול במרכז השיקום , פעמיים – שלוש בשבוע , כל עוד הצוות המקצועי סבור שיש סיכוי, ולו קטן, לשפר את מצבו. כך, לא נדיר לפגוש במרכז מטופלים השוהים בו שנה  ולעיתים אף יותר.

במהלך תקופת הטיפול מתקיימות מעת לעת ישיבות רב מקצועיות שבהן דן הצוות במצבו של החולה ובדרכים לקדמו. הצוות המקצועי הוא הגורם הבלעדי המחליט על סיום טיפול. הליך הסיום ילווה ע"י העובדת הסוציאלית , אשר תסייע לחולה להסתגל לשינוי ולמצות ממנו את המיטב.

במרכז השיקום כ-80 עובדים, רובם ככולם בעלי מקצועות פרארפואיים .

כמו בכל תחומי הפעילות של "עזרה למרפא", גם במרכז השיקום הטיפולים ניתנים מבלי שנידרש תמורתם תשלום כלשהו.

לקריאה נוספת

מה צריך להציג כדי לקבל את השירות?

1

לשלוח בפקס 03-6169561 את כל החומר רפואי הכולל סיכומי מחלה והמלצות של רופאים / מטפלים.

2

החומר עובר לוועדת קבלה מקצועית. המטופל מוזמן לראיון ונקבעים לו יעדי תוכנית השיקום ותדירות הטיפולים.

3

התנאי העיקרי הנדרש הינו רצון לעבודה מצד המטופל. השיקום במרכז מיועד רק לאנשים ברי שיקום המוכיחים רצינות, התמדה והשקעה עצמית.

תכנית הפרקינסון

חדשות המרכז השיקומי

הורדת מאמר לגבי תכנית הפרקינסון

לאחרונה, פורסם מאמר בז'ורנל הרפואי הנודע NeuroRehabilitation היוצא לאור בארצות הברית ומתאר את תכנית הפרקינסון הפועלת ב-"עזרה למרפא". המאמר נכתב על ידי צוות התכנית בשיתוף עם צוות מבית החולים "איכילוב".
להורדת המאמר

ד"ר מיכל בירן

ד"ר מיכל בירן, קלינאית תקשורת בעלת ניסיון רב בתחום השיקום, כמו גם בתחום האקדמי, הצטרפה לצוות מרכז השיקום. ד"ר בירן מרצה בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת חיפה, הרצתה בכנסים בי"ל רבים ועבדה משך  שנים במחלקה להפרעות בתקשורת בביה"ח "לוינשטיין", בין השאר כמרכזת המחקר במחלקה.

הגב' אביבה אדלמן

הגב' אביבה אדלמן, פסיכולוגית שיקומית ונוירופסיכולוגית , שעבדה שנים רבות בביה"ח "לוינשטיין", הצטרפה לצוות מרכז השיקום. במסגרת תפקידה עסקה , בין השאר, בטיפול פסיכותרפויטי , טיפול קוגניטיבי לשיקום תהליכי  חשיבה וזיכרון, אבחון נוירופסיכולוגי  ופסיכודיאגנוסטי, טיפול בנפגעי טראומה נפשית וכו'.

השפעתו של הטיפול

בסוף השבוע סיימה י. את שהותה במרכז השיקום . י. אישה צעירה , המתגוררת בניו יורק חולת הנטינגטון ( מחלה ניוונית, תורשתית ופרוגרסיבית הנגרמת ממות תאים במוח. מאופיינת ,בין השאר, בתנועות לא רצוניות, קשיים מוטוריים ,ירידה קוגניטיבית ולעיתים גם הפרעות  התנהגותיות), הגיעה לישראל יחד עם אביה למשך חודש במיוחד לצורך קבלת טיפול במרכז השיקום. בסיום הטיפול הביעו שביעות רצון רבה מהשיפור שחל במצבה שלי. וביקשו לאפשר לה להגיע בעתיד לסדרת טיפולים נוספת.

קבוצת שיחה ותקשורת לחולי אפזיה

בימים אלה נפתחה קבוצת שיחה ותקשורת לאנשים עם אפזיה ( קושי בשפה ובתקשורת בעקבות פגיעה מוחית).הקבוצה מתכנסת פעם בשבוע והיא מונחית ע"י גב' גלית בן אור, מנהלת סקטור קלינאות תקשורת במרכ השיקום וע"י גב' מעין רג'ואן- גבסו , קלינאית תקשורת במרכז השיקום. שתיהן בעלות ניסיון בתחום השיקום  והתת"ח  ( תקשורת תומכת חלופית).

דיווח לגבי התקדמות המטופלים

 הקבוצה ה-12 במספר פועלת עתה במרכז השיקום במסגרת תכנית השיקום הייחודית לחולי פרקינסון. בקבוצה 21  גברים ונשים , המגיעים מכל חלקי הארץ. רבים מחברי הקבוצה מדווחים על התקדמות בתחומים שונים. בד בבד, רבים מ"בוגרי" הקבוצות הקודמות ממשיכים להגיע פעם בשבוע לפעילות של מספר שעות.

0
מטופלים נעזרים במרכז כל חודש
0
ש”ח תקציב תחזוקה שנתי
0
מטופלים נעזרים בבריכה ההידרותרפית כל שבוע

סיכום:

מרכז השיקום של "עזרה למרפא"  מספק פתרונות שיקומיים וטיפוליים לילדים, בני נוער ומבוגרים הנזקקים לשרותיי שיקום יום.

המרכז מקיף קשת רחבה של תחומים פרא רפואיים וסוציאליים מתקדמים עם מיטב המטפלים והציוד ברמה מקצועית גבוהה. 

במרכזי השיקום של "עזרה למרפא" מתבצע תהליך שיקומי המלווה באהבה וחיבוק למטופלים ולבני משפחותיהם.

הפעילות כולה מונעת על ידי התפיסה והחזון שכל אדם, ראוי לקבל את הטיפול המקצועי ביותר, לשפר מיומנויות חיים ,לחזור לקהילה ,למעגל התעסוקה ולחיות חיים טובים ומכובדים.

גלרית תמונות

שירות זה ניתן בסיוע ידידי ותורמי עזרה למרפא בארץ ובעולם.